Smart hotel

een nieuw concept van flexibel en ruimtelijk wonen

Het Smart Hotel is een gebouw met huisvesting voor personen die niet het hele jaar door op 1 plek wonen, werken of studeren. Deze mensen hebben de stad als huiskamer. Daarnaast is het met het Smart Hotel gemakkelijker om door heel Nederland, Europa of de wereld te reizen en werken

Voor wie is het Smart Hotel?

Studenten

Expats

Jonge professionals

Reizigers

Hoe werkt flexibel wonen?

De Smart Hotels staan door heel Nederland, Europa of wereld verspreid. Wanneer de bewoner van de ene unit in bijvoorbeeld Amsterdam naar de andere unit in Parijs gaat, dan hoeft hij/zij alleen de smartphone mee te nemen. Een eigen cartridge met persoonlijke zaken wordt door een koeriersdienst vervoerd. Als je dan ‘s avonds of ‘s nachts op je nieuwe locatie met je mobiel de deur opendoet, is de door de koeriersdienst ingeplugde eigen cartridge aanwezig met al je spullen.

Duurzame manier
van wonen

Het duurzame deel in het ontwerp is dat de units in de zomer aan de buitenkant gekoeld worden met water die de warmte in de grond opslaat. In de winter wordt de binnenkant van de units verwarmt met water dat de warmte uit de grond haalt. De luchttemperatuur in de units wil ik laag houden en het comfort door middel van stralingswarmte maken. De stralingswarmte bron “volgt” de gebruiker door de unit en straalt dus alleen de bewoner aan. Doordat de units in de vrije lucht hangen is er weinig energie nodig voor de ventilatie.

Dit concept is nog in ontwikkeling.
We zoeken nog geïnteresseerden die mee willen ontwikkelen.
Neem daarvoor contact met mij op.

CONTACT

Melein Architectuur
Papiermolenlaan 3-20
9721 GR GRONINGEN

  • 050-5277100
  • info@melein.nl

SOCIAL MEDIA

Volg Melein op:

© 2018 Melein Architectuur. Niets van deze website mag zonder toestemming worden overgenomen.